Rulltårta med citron och kesella
En syrlig modern variant på den klassiska rulltårtan. Den måste provas!
Ingredienser
3 ägg
1 ½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 ½ tsk vaniljsocker
1 msk vatten
Fyllning
150 g lemon curd eller annan sylt
250 g kesella 10 %
Instruktioner
Värm ugnen till 250 grader (varmluft till 200 grader).
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i äggvispet. Tillsätt vatten.
Bred ut smeten jämt på ett bakplåtspapper och grädda i 5-7 minuter.
Stjälp upp kakan på ett sockrat papper. Dra bort bakplåtspappret som kakan gräddats på och låt kakan svalna under en handduk.
Bred på ett tunt lager lemon curd och avsluta med kesella. Rulla ihop kakan med hjälp av pappret från långsidan. Förvaras i kyl.
Liknande recept
Rulltårta fylld med grädde och dajm
4.6
40 min
8-10
4
Lussekatter med kesella
4.8
1 h 20 min
25
6
rulltårta på älgen
4
1
Grillad laxfjäril med honung och citron och sås
4.3
4 h 30 min
4
2
Lakritskaka med citron
4
4-6
1
Jordgubbssylt med citron och vanilj
4.8
1
3
Melonsalsa med citron
5
4
Sockerkaka med citron
5
40 min
10
2
Rökt lax med citron, färsk spaghetti och crème fraiche
5
10 min
2-3
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!