Rulltårta med citron och kesella

En syrlig modern variant på den klassiska rulltårtan. Den måste provas!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 150 g lemon curd eller annan sylt
  • 250 g kesella 10 %
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 250 grader (varmluft till 200 grader).
    2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
    3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i äggvispet. Tillsätt vatten.
    4. Bred ut smeten jämt på ett bakplåtspapper och grädda i 5-7 minuter.
    5. Stjälp upp kakan på ett sockrat papper. Dra bort bakplåtspappret som kakan gräddats på och låt kakan svalna under en handduk.
    6. Bred på ett tunt lager lemon curd och avsluta med kesella. Rulla ihop kakan med hjälp av pappret från långsidan. Förvaras i kyl.

    Liknande recept

    4.8
    1 h 20 min
    25
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben