Rulltårta med daimfyllning

Lite lyxigare till kaffet!

Ingredienser

  • 3 stora ägg
  • 2 1/2 dl råsocker flor
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • Råsocker strö till den färdiga kakan
  • Fyllning
  • 100 g (1 påse) daimkulor
  • 200 g Philadelphia cheese naturell, gärna light
  • 1 dl råsocker flor
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.
    2. Häll smeten i en långpanna med smort och mjölat bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 225° i cirka 5 minuter. Strö råsocker över kakan innan den stjälps upp på ett bakplåtspapper. Dra av papperet från kakan.
    3. Krossa daimkulorna lätt. Blanda samman samtliga ingredienser till fyllningen. Bred fyllningen över kakan och rulla samman.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben