Rulltårta med daimsmörkräm

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Mycket god rulltårta.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk vatten
  • SMÖRKRÄM
  • 100 gr smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 2 små daimbitar eller 1 dubbeldaim
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till smeten och bred ut i långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda vid 250 grader i ca 5 minuter, strö lite socker över kakan och stjälp upp den på bakplåtspapper.
    2. Dra av pappret, pensla med vatten om det vill fastna. Lägg långpannan över medan kakan kallnar.
    3. Smörkrämen: Rör smör och socker, tillsätt äggula och krossad daim. Bred smörkrämen över den kalla kakan och rulla ihop.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    CLamell 30 januari 2011

    Väldigt god rulltårta, dock tycker jag att det var lite för lite smörkräm för att fylla upp hela rulltårtan riktigt, vilket jag ska göra mer av nästa gång ;-)

    monci 5 februari 2012

    Mycket god rulltårta. Som lyckades till 100%

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben