Rulltårta med fläderkräm

Serverar: 1 portioner

En rulltårta går att svänga ihop på nolltid. Fläderkrämen är så god att den dock riskerar att ta slut innan du hinner bre ut den på kakan..

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1½ dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vatten
  • Fläderkräm
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 2 msk socker
  • 1 dl fläderblomssaft (outspädd)
  • 2 äggulor
  • 1 msk maizena
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Börja med att göra fläderkrämen. Koka upp grädde, socker och saft. Vispa ägg och maizena tills det blir fluffigt. Häll sakta över den varma gräddblandningen under kraftig vispning. Häll tillbaka allt i kastrullen. Sjud krämen tills den tjocknar. Rör om hela tiden. Låt svalna.
    3. Lägg bakplåtspapper i en långpanna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver, rör ner det i smeten tillsammans med vattnet. Bred ut smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter.
    4. Stjälp upp rulltårtsbottnen på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort papperet som kakan gräddats på. Bred fläderkrämen över rulltårtsbottnen och rulla ihop.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mafia 2 juli 2011

    Jättegod! Denska jag baka fler gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben