Rulltårta med kaffekräm

Här använder vi potatismjöl med läckert resultat. Fyll med din favoritfyllning!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 5 msk potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 1 ½ dl kaffegrädde
  • 2 äggulor
  • 1 msk strösocker
  • 1 ½ tsk Nescafé (1 portion espressopulver)
  • 2 tsk kakao
  • 1 1/4 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Ugn knappt 250°
    2. Klä en långpanna, 20x30 cm, med smör- eller bakplåtspapper. Pensla med lite flytande fett i långpannan innan du lägger på papperet så ligger det still. Vispa äggen med sockret till en tjock och pösig smet.
    3. Blanda potatismjölet med bakpulvret och sikta ned i äggsmeten.
    4. Rör om och bred ut smeten i långpannan direkt. Grädda på mittfalsen i den uppvärmda ugnen i ca 7 minuter.
    5. Stjälp upp rulltårtan på sockrat papper med en fuktig duk under och låt långpannan ligga ovanpå medan kakan kallnar.
    6. Blanda ingredienserna till fyllningen i en kastrull. Värm nästan till kokpunkten under omrörning. Krämen ska tjockna men inte skära sig.
    7. Bred ut krämen i ett jämnt lager och rulla ihop så att du får en rulltårta med skarven under. Förvaras i kylskåp eller frys.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben