Rulltårta med kokos- och aprokosfyllning

Serverar: 1 portioner

Tid: 25 minuter

Ca 25 minuter tar det att baka denna goda kokosrulltårta.

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 burk aprikospuré med päron, Semper (barnmatsburk à 200 g)
  • 2 msk strösocker
  • 1 dl kokosflingor
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner det i äggsmeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en ugnsform, 30×40 cm. Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Under tiden blandar du fruktpurén, sockret och kokosflingorna i en skål. Strö socker över kakan och vänd upp den på ett bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Bred aprikosfyllningen på kakan och rulla ihop den. Låt rulltårtan svalna innan den skärs i bitar och serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Disen 8 oktober 2008

    Mmmmm!!!!.....den var god. Rulltårta är så bra för man slänger ihop det fort. Denna var jättegod, med en för mig, annorlunda fyllning. Den hamnar bland mina favoriter. Tackar för receptet. Ha det gott!

    Ellysdotter 1 juli 2010

    Hejsan ! Du har inte nämt något om graderna på ugen. Tar för givit att det skall vara 250* Rätta mig om jag har fel. Skall nu i alla fall baka den med de graderna. MVH. Ely 1918

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben