Rulltårta med moussefyllning

Serverar: 10-12 portioner

Hur god som helst med mangomousse och med snitsig garnering av passionsfrukt och physalis.

Ingredienser

  • Botten
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • ¾ dl vatten
  • Fyllning
  • 1 förpackning mango- och passionsmousse, ca 250 g
  • Garnering
  • Ca 4 dl vispgrädde
  • 1 förpackning fryst mango, ca 250 g
  • Ca 10 physalis
  • 2 passionsfrukter
  • Mynta
  • Instruktioner

    1. Botten: Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner försiktigt. Smält smöret och häll i vatten, låt det koka upp och rör ner det i smöret.
    2. Bred ut smeten på bakpappersklädd långpanna och grädda i 225 grader ca 10 min. Stjälp upp kakan på sockrat papper. Ta av papperet den gräddats på och lägg en fuktig handduk över tills den har svalnat.
    3. Vispa samman moussen enligt anvisningarna på förpackningen och bred den på den avsvalnade bottnen. Rulla ihop till en rulle.
    4. Vispa grädden och spritsa den på sidorna, garnera med physalis och mango på toppen. Dela passionsfrukterna och skeda över innehållet. Garnera med mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Redros8 28 april 2012

    Denna måste jag prova.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben