Rulltårta med nougatkräm

Serverar: 10-15 portioner

Tid: 30 minuter

Lite annorlunda rulltårta.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 0.75 dl vetemjöl
  • ½ dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Nougatkräm
  • 1½ dl vispgrädde
  • 75 g nougat
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker riktigt poröst. Blanda samman mjölsorterna med bakpulvret och rör ner det i äggsmeten. Bred ut smeten i en långpanna (ca 26 x 36 cm) som är smord och bröad eller använd bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat smörpapper och låt den svalna under bakduk.
    2. Gör under tiden nougatkrämen. Smlt nougaten i vattenbad eller i micron på svag effekt och låt den svalna. Vispa grädden till hårt skum och tillsätt nougaten.
    3. Ställ krämen en stund i kylen för att stelna något. Bred krämen över kakan och rulla ihop från långsidan. Förvaras kallt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben