Rumpstek med rosmarin- och vitlökspotatis

Serverar: 4 portioner

Jättegott! Potatisen är supergod till. Rumpstek är kött skuret ur den förlängda rostbiffen.

Ingredienser

  • 4 bitar nötkött från rumpsteken à 175 g
  • 1 -2 vitlöksklyftor, krossade
  • 1 stor gul lök, delad i bitar
  • 1 dl olivolja
  • 1 stänk rödvinsvinäger
  • Några pepparkorn, grovkrossade
  • Potatisen
  • 1 kg potatis
  • Olivolja, smaksatt med vitlök, efter behov
  • Några kvistar rosmarin, färsk
  • 1-2 krm salt
  • Olja eller smör till formen
  • Instruktioner

    1. Tagliatan: Lägg köttbitarna i en fryspåse tillsammans med olja, vitlök, lök, vinäger och några krossade pepparkorn. Knyt ihop påsen och lägg i kylen 2-3 timmar. Om du har bråttom kan det räcka med en halvtimme.
    2. Låt köttet bli rumstempererad innan du steker det i en grillpanna, fem minuter per sida. (Eller grilla den i het ugn i 15 minuter.) Låt köttet vila 10 minuter innan du skivar den tunt tvärsöver.
    3. Potatisen: Tvätta potatisen, men skala den inte. Skär i centimeterstora tärningar. Lägg dem i en stor fryspåse och skaka ihop dem med vitlöksoljan och saltet. Häll över i en ugnsfast form. Strö över lite repad rosmarin och ugnsbaka i ungefär en timme vid 200 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben