Runda knäckebröd med bovete

Serverar: 20 portioner

Knapriga och supergoda knäckebröd med bovete.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 msk farinsocker
  • 2 tsk krossade fänkålsfrön
  • 1 tsk salt
  • 6-7 dl glutenfri mjölmix
  • 1 dl krossat bovete
  • 1 dl sesamfrön
  • ½ dl hela linfrön
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Smula ner jästen i en degbunke, rör ut i vattnet. Tillsätt fiberhusk, farinsocker, fänkål, salt, mjölmix, bovete, sesam- och linfrön. Arbeta samman degen väl. Låt jäsa under bakduk i 1 timme.
    3. Knåda degen på mjölat bakbord. Dela den i bollar och kavla ut till runda kakor, ca 2 mm tjocka. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, stick lite hål med en gaffel. Grädda i ca 15 minuter. Spreja på lite vatten mot slutet för att det ska bli knaprigt.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben