Runda munkar

Serverar: 15 portioner

Söta små munkar som görs på mandelmjöl och havremjöl. Dippa gärna munkarna i krämig Nutella! Glutenfria

Ingredienser

  • 10 g jäst
  • 200 g mjölk, kylskåpskall
  • 50 g socker
  • 1 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 60 g mandelmjöl
  • 40 g havremjöl, glutenfritt
  • 70 g maizena majsstärkelse
  • 1 msk pofiber
  • 1 ägg
  • 15 g fiberhusk
  • Till fritering
  • 2 liter neutral olja
  • Garnering
  • Socker
  • Servering
  • Eventuellt Nutella
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke och lägg i alla övriga ingredienser utom fiberhusken. Vispa med elvisp eller vingen till degblandaren i ca 5 minuter. Tillsätt fiberhusken och vispa i ytterligare någon minut så att allt blandas väl. Täck bunken med plastfolie och låt degen jäsa i 1½-2 timmar.
    2. Forma degen till 15 små bollar. Hetta upp oljan i en kastrull till 170 grader (här behöver du en hushållstermometer) Fritera munkarna, 3-4 åt gången, i 7-10 minuter. Lägg de friterade munkarna på ett hushållspapper för att rinna av ett par minuter.
    3. Rulla munkarna i sockret och låt dem svalna något innan du äter dem. Dippa dem gärna i en krämig Nutella!

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    4
    3.5
    50 min
    18
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben