Rustika baguetter

Otroligt enkla bröd som är goda både naturella och med fyllning. Det går bra att byta ut hälten av vetemjölet mot rågmjöl. Det blir 4 baguetter av degen.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten, fingervarmt
  • 1 dl svarta kalmataoliver, grovt hackade
  • 1 dl valnötter, grovhackade
  • 1 msk honung
  • 1-2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt, drygt
  • 6 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Ugn 250°
    2. Smula ner jästen och blanda med fingervarmt vatten. Tillsätt olja, salt och honung. Rör ner oliver och valnötter. Blanda ner mjölet. Obs! Degen ska vara kladdig. Strö 2 msk mjöl över degen och låt jäsa i cirka 1 timme.
    3. Vält upp på ett mjölat bord utan att knåda. Dela upp degen i 4 delar och gör vridna baguetter direkt på plåten utan att röra degen för mycket. Grädda i ca 5 minuter. Stäng av ugnen. Låt baguetterna grädda i 12 minuter på eftervärme.
    4. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben