Rustik köttfärspaj

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 1 timme

De färdiga kryddblandningarna sätter karakteristisk smak på pajen, som inte är speciellt stark.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 100 g smör
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 500 g köttfärs
  • 2 msk rapsolja
  • 1 ½ påse fajita spice mix (santa maria, 30 g)
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 100 g riven ost
  • Garnering
  • Röd paprika
  • Gul paprika
  • Bladpersilja
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl och smör till en smulig massa i matberedare. Tillsätt vattnet och blanda hastigt samman till en deg.
    2. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Ställ formen kallt i ca 20 minuter, sätt ugnen på 200°.
    3. Förgrädda pajskalet i ugnen ca 10 minuter.
    4. Stek köttfärsen i olja och blanda den med kryddmixen. Smaka av med salt och peppar. Fördela färsen i pajskalet.
    5. Vispa samman ägg, mjölk och salt. Häll det över färsen. Strö över riven ost. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Garnera med paprika och bladpersilja.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (2)

    jalapeno82 24 februari 2011

    behöver man inte ha fett i pajdegen?

    bubba80 24 februari 2011

    100 g mjöl, ska nog vara 100g smör/margarin :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben