Rustikt bröd med tranbär

Serverar: 1 portioner

Ett typiskt Irländskt bröd som ska ätas nybakat.

Ingredienser

  • 4 dl grahamsmjöl
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • ½ tsk salt
  • 100 g torkade tranbär
  • ½ dl mörk sirap
  • 2 dl Guinness, 3,5 %, öl
  • 2 dl filmjölk
  • Smör och mjöl till formen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och mjöl en brödform ca 1 liter.
    2. Blanda båda mjölsorterna, bikarbonat och salt väl i en bunke. Blanda ner tranbären. Tillsätt sirap, öl och filmjölk.
    3. Blanda snabbt ihop till en deg, den ska inte arbetas mer än att den precis går ihop. Fördela smeten i formen, platta till ytan.
    4. Grädda mitt i ugnen ca 50 minuter, kontrollera med en provsticka. Ta ut och låt svalna något på galler. Linda in i en fuktig handduk.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10
    4.6
    1 h 15 min
    2
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben