Rustikt bröd med tranbär
Serverar:
1 portioner
Ett typiskt Irländskt bröd som ska ätas nybakat.
Ingredienser
4 dl grahamsmjöl
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
½ tsk salt
100 g torkade tranbär
½ dl mörk sirap
2 dl Guinness, 3,5 %, öl
2 dl filmjölk
Smör och mjöl till formen
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och mjöl en brödform ca 1 liter.
Blanda båda mjölsorterna, bikarbonat och salt väl i en bunke. Blanda ner tranbären. Tillsätt sirap, öl och filmjölk.
Blanda snabbt ihop till en deg, den ska inte arbetas mer än att den precis går ihop. Fördela smeten i formen, platta till ytan.
Grädda mitt i ugnen ca 50 minuter, kontrollera med en provsticka. Ta ut och låt svalna något på galler. Linda in i en fuktig handduk.
Liknande recept
Grovt bröd med äpple och youghurt.
4.6
1 h 20 min
2
14
Bröd med soltorkade tomater, lök och oliver
4.4
2 h 30 min
2
14
Annas nyttiga bröd
4.6
1 h 40 min
2
28
Mitt goda hembakta bröd
5
3 h
2
4
Stinas Bröd
4.8
1 h
2
10
Bröd med morötter och solrosfrön
4.3
1 h
14-15
6
2 Bröd gräddad i kruka
5-6
1
Mörkt bröd
4.9
1
8
Maria Bröd
4.6
1 h 15 min
2
7
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!