Rykande het gulaschsoppa

Serverar: 4 portioner

Hacka citronskal från en citron (utan att ta med det vita) och blanda med kummin - det ger det lilla extra i smaken.

Ingredienser

  • 300 g benfritt nötkött (högrev eller fransyska)
  • 2 stora gula lökar
  • 2 msk olivolja
  • Lite smör
  • 2 tsk paprika
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 potatisar
  • 1 färsk paprika
  • Salt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 citron, hackat skal av
  • Kummin
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i små bitar, skala och hacka löken. Bryn köttet i oljan och smöret. Tillsätt löken. Tillsätt paprikapulvret och tomatpurén och blanda in det. Fyll på med vatten och buljongtärning eller fond. Koka under lock ca 40 - 45 minuter.
    2. Skala potatisarna och paprikan i tärningar. Blanda i dem i soppan och låt allt koka under lock ca 10 minuter.
    3. Smaka av med salt och peppar samt det hackade citronskalet och kumminen.
    4. Garnera med en klick creme fraiche och strö lite persilja på toppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben