Ryskt rågbröd

Serverar: 3 portioner

Ett matigt Ryskt rågbröd med filmmjölk som ger en syrlig smak och saftigt bröd. Tar sin lilla tid då det är typ fördeg men blir ett supergott bröd med frasig yta.

Ingredienser

  • Dag 1
  • 500 g filmjölk
  • 375 g stenmalt rågmjöl
  • 20 g jäst
  • Dag 2
  • 500 g vatten
  • 40 g honung
  • 900 g stenmalt rågmjöl
  • 20 g jäst
  • Instruktioner

    1. Blanda filmjölken med första mängden mjöl och jäst och låt stå i 24 timmar.
    2. Tillsätt sedan vatten, honung, den andra mängden mjöl och jäst och blanda i 8 minuter.
    3. Täck med plast och låt vila i två timmar. Dela degen i tre bitar och rundriv. Platta ut, pensla med vatten och doppa i rågmjöl. Låt jäsa i cirka 40 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
    4. Sätt in i varm ugn och spreja vatten på ugnens botten. Sänk värmen till 220 grader efter 10 minuter. Låt brödet baka stå i 30-40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    popik 25 juli 2009

    Gjorde detta brödet men vet inte vad felet var. De blev mörka och platta, de såg inte alls ut som på bilden men gott var det iallafall.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben