Sälgårdens köttfärspaj i långpanna

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

En stor och mättande paj och naturligtvis jättegod.

Ingredienser

  • Pajdegen
  • 250 g margarin
  • 6 dl mjöl
  • 1 dl vatten
  • Fyllning
  • 600 g köttfärs
  • 2 gula lökar
  • 2 paprikor
  • 1 msk mjöl
  • 3 dl vatten
  • 2 msk senap
  • 1 msk soya
  • 4 msk chilisås
  • 1 krm vitlökspulver
  • 1 tsk salt
  • 1 ½ krm vitpeppar
  • Basilika
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl riven stark ost
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut den i en smord långpanna.
    2. Förgrädda pajen i ca 10 minuter i 225 grader.
    3. Bryn färs, hackad lök och paprika i en gryta. Tillsätt mjöl, vatten, senap, soya, chilisås och kryddor. Låt sjuda 5 minuter. Dra grytan från spisen och tillsätt creme fraiche. Häll blandningen i pajskalet och strö på riven ost.
    4. Grädda i ca 20 minuter. Servera med en krispig sallad.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (3)

    bakmamman 3 maj 2009

    vad för soya hade du?

    Okänd 3 maj 2009

    Jag använder färgsoyan Colorit. // Liliane

    bakmamman 14 maj 2009

    ska det vara så mkt salt verkligen??>

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben