Saffrans sill

Serverar: 8 portioner

Har ej provat men ska göra det till julbordet.

Ingredienser

  • 3 dl gräddfil
  • 2 dl majonnäs
  • ½ dl ättikslag från sillen
  • ½ purjolök
  • 1 äpple
  • ev 1 vitlöksklyfta
  • 1 paket saffran à ½ g
  • 1 krm kajennpeppar
  • 400 g inlagda sillfiléer
  • Instruktioner

    Blanda gräddfil, majonnäs och silad ättikslag från den färdiginlagda sillen. Hacka purjolöken. Skär äpplet i små tärningar, gärna med skalet kvar. Tillsätt purjolök, äpple och kryddor i såsen. Skär sillfilèerna tvärsöver i mindre bitar och vänd ner i såsen. Låt sillen stå och dra i några timmar, helst över natten, innan den serveras.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben