Saffransbröd

Serverar: 30 portioner

Finns de nått godare än att äta nybakta saffransullar!?!

Ingredienser

  • 1-1 1/2 g saffran
  • 50 g jäst
  • 1/2 l mjölk
  • 150-200 g smör
  • 1/2 tsk salt
  • 2-3 dl socker
  • 1 ägg
  • ca. 1 1/2 l mjöl
  • pensling
  • ägg
  • Instruktioner

    Torka saffranet i svag ugnsvärme o stöt det tillsammans med en sockerbit. Smula sönder jästen i degbunken o rör ut den med lite av mjölken. Smält fettet. Häll på mjölken o ljumma den, tillsätt saffran. Häll mjölken över jästen o rör ner salt, socker, ca. 1 liter av mjölet o ägget. Arbeta degen smidigt o tillsätt mera mjöl om detta behövs. Täck sedan degen med bakduk o låt den jäsa till dubbel storlek. Arbeta upp degen, dela upp den i ca. 30 bitar, o baka ut den till kusar. Lägg dem på smorda plåtar o låt jäsa i 30 minuter. Pensla med ägg. Grädda i ugen 250 grader i ca. 5-6 min.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    45-50
    16
    1 h 30 min
    40

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Doften av jul eller ?måsten? av jul!?
    När det är som allra mörkast och ruggigast ute kommerjulen med alla...

    Bli bättre i köket - Baka godare saffransbröd
    Tyvärr tycker många att köpta lussekatter och saffransbröd faktiskt är...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben