Saffransbullar

Serverar: 40 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Bra deg som ger jättegoda bullar

Ingredienser

  • 100 g jäst
  • 250 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 g saffran
  • 1 ägg
  • 16 dl vetemjöl
  • Russin
  • Instruktioner

    1. Smält smör, tillsätt hälften av mjölken och all saffran. Låt koka ett par minuter. Ta kastrullen av plattan och tillsätt resten av mjölken. Kyl till 37 grader.
    2. Rör ut jästen i vätskan. Tilsätt salt, socker, ägg, och hälften av vetemjölet. Arbeta degen 4 min i maskin eller 8 min för hand. Tilsätt under tiden mer vetemjöl så att degen blir fast och smidig. Låt degen jäsa 45 minuter under bakduk.
    3. Knåda degen några minuter på mjölat bakbord. Dela degen i 40 bitar och forma till lussebullar/ jul-S. Lägg bullarna på bakpappersklädda plåtar. Låt dem jäsa 20 min under bakduk.
    4. Garnera med russin och pensla med uppvispat ägg. Grädda på 220 grader i 8 minuter. Låt bullarna svalna under bakduk.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    45-50
    16

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben