Saffransbullar

Serverar: 50-60 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Syllebullar

Ingredienser

  • 150 g margarin
  • 50 g jäst
  • 6 dl mjölk
  • 1 ½ dl kesella
  • 1 ½ dl socker
  • ½ tsk salt
  • 1 g saffran
  • 16-18 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 150 g smör
  • 250 g mandelmassa
  • 250 g mörk blockchoklad
  • Garnering
  • Ägg
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Häll upp mjölk i en kastrull och blanda i allt saffran. Sjud ett par minuter tills allt saffran blandats med mjölken. Tag av från spisen och häll mjölken i degbunken tillsammans med smöret, blanda i kesellan när smöret har smält, knäck ägget i degvätskan.
    2. Smula ner jästen i en liten skål och häll på socker och salt, rör tills jästen har smält. Blanda ner socker/jästlöningen i degvätskan när den har svalnat tillräckligt. Arbeta på låg hastighet in mjölet, lite i taget. Öka hastigheten och arbeta degen väl i cirka fem minuter. Låt jäsa under bakhandduk till dubbel storlek. ca 45 min.
    3. Blanda under tiden degen jäser, alla ingredienser till fyllningen i en matberedare.
    4. Arbeta degen på mjölat bakbord. Dela den i 2 delar. Kavla ut varje del till en 1/2 cm tunn platta. Bred ut fyllningen och rulla ihop. Skär varje rulle i ~25 bitar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper eller bullformar. Låt jäsa 20-30 min.
    5. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 5-7 min. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    45-50
    16

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben