Saffransbullar med apelsinremons

Vilka bullar - vackert guldgula - underbar fyllning!

Ingredienser

  • Saffransbullar
  • 50 g jäst
  • 150 g Svenskt Smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 pkt saffran ½ g eller 15 g flytande Kronsaffran
  • 1 ½ dl socker
  • ½ tsk salt
  • 13 dl vetemjöl gärna stenmalet
  • 1 ägg till pensling
  • Pärlsocker
  • Apelsinremons
  • 200 g mandelmassa
  • 100 g smör rumstempererat
  • 20 g marsánpulver, kan uteslutas
  • 2 apelsiner, finrivet skal
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull häll på mjölken och låt den bli ljummen, 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör om. Tillsätt saffran socker salt och det mesta av mjölet. Arbeta samman till en smidig deg. Låt jäsa ca 30 minuter.
    2. Dela degen i två bitar kavla ut och bred apelsinremons på degen strö över russin och rulla sedan ihop till en rulle. Skär upp varje rulle i ca 18-20 bitar och lägg dem i bullpapper. Låt dem jäsa under duk på en plåt ca 30 minuter. Vispa upp ägget och pensla bullarna strö över pärlsocker och ev flagad mandel.
    3. Baka av i ugnen på 225 grader ca 8-10 minuter. Låt bullarna svalna under duk på ett galler.
    4. Apelsinremons: Riv mandelmassan vispa ihop med elvisp tillsammans med smöret marsanpulver och apelsinskal.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    45-50
    16

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben