Saffransbullar med Kesella

Serverar: 35 portioner

Tid: 2 timmar

Jag har ännu inte prövat att baka dessa bullar, men jag ser fram emot att baka dem nu till jul! Bullarna är någorlunda nyttiga, och dem verkar väldigt saftiga och mjuka. Trots att det är julbullar går dem ju självklart prima att baka året om.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 250 g Kesella
  • 1 g saffran
  • 1,5 dl socker
  • 0,5 tsk salt
  • Ca 1,6 liter vetemjöl
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader (varmluft: 200 grader).
    2. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt, 37 grader.
    3. Smula ner jästen direkt i degbunken. Häll degspadet över jästen. Rör om så att den löser sig.
    4. Tillsätt Kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Spara lite av mjölet till utbakningen! Arbeta degen smidig. Låt den jäsa övertäckt i ca 40 minuter.
    5. Ta upp och knåda degen smidig på mjölat bakbord. Baka ut den till små, runda bullar. Lägg dem tätt i en långpanna, ca 30x40 cm. Jäs bullarna övertäcka i ca 40 minuter.
    6. Pensla med uppvispat ägg. Grädda bullarna i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter.
    7. Låt bullkakan svalna en stund. Stjälp upp och bryt isär bullarna. Täck med bakduk.

    Liknande recept

    4.8
    1 h 20 min
    25
    6
    4.7
    1 h 30 min
    45-50
    16

    Kommentarer (1)

    Escapade 17 mars 2011

    uppdaterat

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben