Saffransbullar med limesocker

Julgott

Ingredienser

  • 1 kuvert saffran (0,5 g)
  • 1 krm salt
  • 75 g Svenskt Smör
  • 2 ½ dl mjölk
  • ½ paket jäst (25 g)
  • ½ tsk salt
  • 1 dl vit baksirap
  • 1 ägg
  • 9-10 dl vetemjöl
  • Till pensling
  • Rivet skal av 1 limefrukt
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 msk Svenskt Smör
  • Instruktioner

    1. Stöt saffran med saltet i en mortel. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37°. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut det i lite av degspadet. Häll i resten av degspadet och saffran. Tillsätt sirap och ägg. Häll i det mesta av mjölet och arbeta till en jämn och smidig deg. Låt jäsa övertäckt med bakduk i ca 40 min.
    2. Sätt ugnen på 250°. Ta upp den jästa degen på mjölat bord. Arbeta samman den och dela sedan i 40 bitar. Rulla dem till runda bullar. Låt jäsa övertäckt med bakduk ca 20 min. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 7-8 min. Låt svalna. Blanda sockret med rivet limeskal. Smält smöret i en kastrull. Pensla de nygräddade bullarna med smält smör och doppa dem i limesockret.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    45-50
    16

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben