Saffransdoftande fisksoppa m aioli o vitlöksbröd

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En underbart god fisksoppa. Värmande och god i höstrusket. Viktväktarrecept

Ingredienser

  • Aioli
  • 3 msk lätt crème fraiche
  • 1 msk lätt majonnäs
  • 2 krossad vitlöksklyfta
  • Soppa
  • 1 tsk olja
  • 1 fänkålsstånd, strimlad
  • ½ purjo, strimlad
  • ½ g saffran (1 påse)
  • 5 dl fisk eller hummerbuljong
  • 1 ½ dl vitt torrt vin alt. Matlagningsvin
  • 3 msk matlagningsgrädde
  • 300 g fast vit fisk
  • 3 dl skalade räkor
  • 1 burk musslor med spad (ska användas)
  • 2 msk klippt dill
  • Vitlöksbröd
  • 4 minibaguetter á 50 g
  • 1 vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    1. Börja med att göra aiolin: Rör ihop crème fraiche, majonnäs och vitlök till aioli. Låt dra tills soppan är klar.
    2. Soppan: Hetta upp oljan i en stor gryta. Bryn fänkål i olja tillsammans med purjolök och saffran. Häll på buljongen och koka sakta under lock 10-15 minuter. Häll i vin, spadet från musslorna och matlagningsgrädde. Låt sjuda ihop. Skär fiskfiléerna i bitar och lägg i, koka sakta ett par minuter tills de är vita. Smaka av med salt och peppar. Dra grytan av värmen och rör i räkor, musslor och dill.
    3. Vitlöksbröd: Klyv baguetterna och gnid in snittytan men den delade vitlöksklyftan. Sprödvärm i ugn i 250 grader.
    4. Servera soppan med aioli och baguette.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Marre73 1 maj 2010

    Ja, denna soppa är god. Hade själv tänkt skriva in den.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben