Saffransdoftande kycklingpaj

Serverar: 4 portioner

En paj som både doftar och smakar jul!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör eller margarin
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • ½ färdiggrillad kyckling
  • 1 gul lök
  • 100 g urkärnade gröna oliver
  • 1 påse (½ g) saffran
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 3 ägg
  • 3½ dl mjölk eller 2½ dl mellangrädde
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Blada ihop mjöl och matfett, gärna i en matberedare. Tillsätt vatten. Kör tills degen formas som en boll. Låt degen vila svalt ca 15 minuter.
    2. Smörj en pajform med 24 cm diameter. Tryck eller kavla ut degen i formen. Nagga med en gaffel. Förgrädda pajskalet i 10-15 minuter.
    3. Bena ur kycklingen Tärna köttet. Skala och hacka löken. Halvera oliverna. Fräs upp löken i lite matfett, tillsätt saffran, kyckling och oliver. Krydda med salt och peppar.
    4. Vispa samman ägg med mjölk eller grädde. Fördela kycklingröran i det förgräddade pajskalet. Häll över äggsmeten och strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.
    5. Garnera ev. med några extra paprikaringar och extra oliver.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    EowynUndomiel 21 oktober 2008

    Julpaj, låter härligt ^^

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben