Saffransdoftande skaldjurslåda

Serverar: 2 portioner

Enkel och lättlagad lyxmat när den är som bäst! Det går också bra att använda endast räkor om du inte har/hittar någon skaldjursmix. 340 Kcal/portion

Ingredienser

  • 1 gul lök, hackad
  • 1 grön paprika, tärnad
  • ½ röd chili, strimlad
  • ½ kuvert saffran, 1/4 g
  • ½ msk smör eller olja
  • 150 g fryst skaldjursmix, tinad
  • 2 ägg
  • 250 g keso
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • 200 g blandad sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Fräs hackad lök, tärnad paprika, strimlad chili och stött saffran i smör eller olja några minuter. Ta av från värmen och rör ner de avrunna, tinade skaldjuren. Rör ihop ägg och keso med salt och peppar och blanda ner i skaldjursblandningen.
    3. Häll blandningen i en ugnsform och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter, tills lådan fått fin färg.
    4. Servera gärna med en blandad grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben