Saffransdoftande torskgratäng

Serverar: 4 portioner

Gluten och laktosfritt.

Ingredienser

  • 600 g torskfilé eller hokifilé
  • 2 fänkålsstånd
  • 4 tomater
  • 2 msk finhackad gul lök
  • smör (till formen)
  • 2 msk hummerfond ur flaska
  • 2 dl grädde
  • 1 pkt saffran
  • salt
  • vitpeppar
  • Tillbehör
  • Kokt eller pressad potatis
  • Instruktioner

    1. Skär fänkålen i klyftor och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Lägg fänkålen i en smord eldfast form. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Skär tomaterna i klyftor och ta bort kärnhus och skinn. Fördela löken över fänkålen och lägg fisken ovanpå. Fördela tomatköttet över.
    3. Blanda hummerfond, grädde och saffran i en bunke. Slå blandningen över fisken. Krydda med salt och malen vitpeppar.
    4. Ställ formen i ugnen i 30 minuter. Servera med kokt eller pressad potatis.

    Liknande recept

    4.7
    35 min
    3-4
    11

    Kommentarer (1)

    wivson 29 januari 2009

    Supergott! En ny favorit till vår restaurang! Enda ändringen vi gjorde var att "för" kokade fisken i ugnen - när den var halvt färdig togs den ut och hälldes bort vätskan. Hummerfonden, grädden/mjölken o saffran värmde vi och redde med maizena för att sedan hälla över fisken och sen in i ugnen. Storköksvarianten! De 150 matgästerna tyckte receptet var supergott. /mvh Wiveca husmor Solviks folkhögskola i Västerbotten

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben