Saffransgul jordärtskocksgratäng

Vackrare och godare gratäng får du leta efter! Är du inte sugen på frasiga smulor kan du strö över ett gäng rostade mandelflagor när gratängen kommer ut ur ugnen.

Ingredienser

  • 800 g jordärtskockor
  • 3 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
  • ½ g saffran
  • Salt
  • Topping
  • 2 dl brödsmulor
  • 1 dl riven parmesanost (kan uteslutas)
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk finhackad persilja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Skala jordärtskockorna och skiva dem i 5 mm tjocka skivor. Lägg ner i en ugnsform. Vispa ihop grädde, saffran och salt och häll över jordärtskockorna.
    3. Blanda ihop alla ingredienser till toppingen och strö över jordärtskockorna.
    4. Ställ in i ugnen i 30 minuter eller tills skockorna är mjuka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben