Gratängen kan göras upp till två dagar innan, såsen kan göras en månad innan och frysas in, även grönsakerna kan kokas två dagar innan och sedan värmas enligt receptet.
Ingredienser
1,5 kg oxfilé
2 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
20 st timjankvistar
Gratäng
1 kg jordärtskockor
1 kg mandelpotatis
2 st lökar, gula
4 st vitlöksklyftor
2 st rosmarinkvistar
6 dl mellangrädde
Lite salt
1 msk citronsaft
Rödvinssky
1 st lök, gul
1 st vitlök, king solo
100 g rotselleri
1 st morot
100 g sidfläsk, varmrökt
10 st timjan, kvistar
1 msk olja, (oliv)
1 st lagerblad
10 st svartpepparkorn
2 msk rödvinsvinäger
6 dl vin, rött
1 l vatten
4 msk kalvfond, koncentrerad
1 msk råsocker
En nypa salt
1 msk maizena majsstärkelse
1 msk smör
Grönsaker
500 g gulbetor
500 g morötter
16 st brysselkål
16 st rödlökar, små
2 msk olivolja
2 st citroner, rivet skal av
2 tsk honung
1 msk gräslök, hackad
1 msk persilja, strimlad
2 tsk flingsalt
Garnering
1 dl körvel, plockad
Det här såg väldigt gott ut. Jag blev väldigt sugen på denna måltid och det blir ju garanterat gott... Kanske lite konstigt att du till och med snott bilden från Allt om mat...