Saffranskaka med kokos

Serverar: 8-10 portioner

En mjuk kaka kan bli hård i kanterna om denförvaras i kylskåp. Om man kör den i micron en kort stund innan den serveras blir den som nygräddad.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 150 g margarin
  • 1 dl kokos
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 g saffran ( en påse )
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 180 grader. Smält margarinet. Vispa ägg och socker pösigt. Stör saffranet i en mortel och rör ner det i margarinet. Vispa nermargarinet i äggsmeten, rör ner kokosen. Blanda mjöl och bakpulver, vispa ner det i smeten. Häll smeten i smord och bröad form. Grädda i 35 till 45 minuter beroende på ugn, täck med folie om den blir för brun.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben