Saffransmuffins

Serverar: 20-25 portioner

Tid: 25 minuter

Gudomliga - även om det inte är jul

Ingredienser

  • 125 gram smör / margarin
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 påse saffran
  • 1 1/2 dl russin
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 grädde (jag använde mellangrädde)
  • Instruktioner

    1. Vispa rumsvarmt smör och socker med elvispen. Rör ner ett ägg i taget. Stöt saffran.
    2. Blanda sen ner resten, ta hälften först och sen lite grädde och sen det sista. Smeten är tjock och man får använda två skedar för att klicka ner den i muffinsformar. Fyll formen med 3/4.
    3. Grädda 15 minuter i 200 grader.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    24
    1

    Kommentarer (2)

    festmaten 28 november 2008

    Jag har också detta receptet, men där står råsocker i stället för strösocker. Vet egentligen inte vad det blir för skillnad. Men jättegoda är de, varma o nybakade....mums!

    asma 30 november 2008

    Bakade saffransmuffins idag på morgonen till kvällens adventsfika. De blev goda, tack för receptet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben