Saffranspannkaka

Serverar: 10-12 portioner

Servera med vispad grädde och salmbärssylt. Grädda i långpanna - lätt att laga till många!

Ingredienser

  • 7-8 dl risgrynsgröt
  • 5 ägg
  • 3 dl grädde
  • 1 dl socker
  • 1,5 g saffran
  • 1,5 dl russin
  • 1,5 dl skalad mandel
  • Instruktioner

    1. Koka gröten, eller köp färdig gröt.
    2. Blanda samman ägg, socker, grädde, gröt och russin. Hacka mandeln grovt och rör ner.
    3. Lös saffran i två matskedar hett vatten. Låt dra någon minut och rör sedan ner i smeten.
    4. Smörj en långpanna med smör och slå i smeten.
    5. Grädda kakan i 30 minuter i 200-225 grader. Pannkakan ska vara gyllengul och få lite fin färg ovanpå. Täck med folie om kakan får för mörk färg.
    6. Skär i rutor, dekorera med florsocker och servera med grädde och sylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben