Saffranspannkaka med körsbär i portvin

Buffé nr 11 2008, sid 19

Ingredienser

  • 1+1 dl sötmandel (ca 100 g)
  • 2 paket saffran (à 1/2 g)
  • 1 msk socker
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 liter färdigkokt risgrynsgröt (1 kg)
  • 3 ägg
  • 1 glasburk körsbär i portvin (305 g)
  • Smör till formen
  • Söt fraiche
  • 2 dl crème fraiche
  • 1-2 msk råsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°c.
    2. Hacka mandeln fint. Ta undan hälften.
    3. Stöt saffran tillsammans med socker och vaniljsocker i en mortel. Rör ut saffranssockret i grädden och blanda med gröten.
    4. Vispa upp äggen. Blanda ner ägg och hälften av den hackade mandeln i saffransgröten. Blanda väl.
    5. Häll smeten i en smord ugnssäker form, ca 20x30 cm. Ställ in i ugnen på mellersta falsen i ca 30 minuter. Låt svalna. Skär i ca 4x5 cm stora bitar. Doppa kanterna i hackad mandel.
    6. Blanda crème fraiche och råsocker i en bunke. Vispa med elvisp till en tjock och fluffig konsistens.
    7. Lägg pannkaksbitarna på ett fat. Garnera med en klick crème fraiche och ett körsbär på varje bit.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben