Saffranspasta med nötter och spenat

Serverar: 4 portioner

Busenkel och krämig vinterpasta som du lätt rör ihop. Vill du göra rätten lite mer matig så vänd ner lite strimlad rökt skinka i pastan.

Ingredienser

  • 250 g tinad bladspenat
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ kuvert saffran, 0,25 g
  • Smör
  • 3 dl vispgrädde
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • 400 g pennepasta eller annan valfri
  • 1 dl grovhackade hasselnötter
  • 2 dl grovriven cheddarost
  • Instruktioner

    1. Krama vätskan ur den tinade spenaten. Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och saffran sakta i smör i en panna. Rör i spenaten. Häll på grädden och koka ihop några minuter. Krydda med salt och peppar.
    2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av. Blanda den nykokta pastan med sås, grovhackade hasselnötter och grovriven ost.
    3. Servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben