Saffranspasta med räkor och sardiner

Serverar: 4 portioner

Det doftar ljuvligt i köket när du tillagar denna enkla men lyxiga rätt!

Ingredienser

  • 400 g pasta, tex spaghetti
  • Ca 12 cocktailtomater
  • Olivolja
  • Flingsalt
  • 1 gul lök
  • ½ fänkål
  • 1 kuvert saffran, ½ g
  • 2 tsk sambal oelek
  • 200 g skalade räkor
  • 3 kvistar dill
  • 2 burkar Kung Gustaf sardiner i tomatsås, á 106 g
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Servering
  • Hyvlad parmesanost
  • Ev några färska örter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Kvarta tomaterna och ställ dem som båtar på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla en skvätt olivolja över och strö på lite flingsalt. Baka mitt i ugnen ca 15 minuter, tomaterna ska torka lite.
    3. Ansa lök och fänkål, skiva dem tunt. Fräs dem lätt under omrörning i lite olivolja, saffran och sambal oelek.
    4. Koka pastan al dente och häll av vattnet. Tillsätt grönsaksfräs, tomater, räkor, hackad dill och sardiner. Blanda försiktigt och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
    5. Lägg upp på varma tallrikar. Servera med hyvlad parmesanost och gärna lite färska örter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben