Saffranspastasås med räkor

Serverar: 2-4 portioner

En kanongod kombination som går fort att göra.

Ingredienser

  • 300 g räkor
  • 1 pkt saffran
  • 10 cm purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 röd paprika
  • Salt
  • Peppar
  • 1 krm cayennepeppar
  • 3 dl räkfond (ej koncentrat)
  • Bladpersilja
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna och gör avkok av skalen ca 3 dl vatten samt en liten bit av purjolöken och låt sjuda i ca 10 min. Skiva purjon och paprikan i fina små bitar.
    2. Hetta upp en traktörpanna och ha i olivolja och bryn paprikan, purjon och den finhackade vitlöken lätt och häll i avkoket samt creme fraichen och saffran.
    3. Låt sjuda en stund innan du har i räkorna. Smaka av med salt och peppar och häll i den färdigkokta pastan och avsluta med att strö över finhackad bladpersilja. Lycka till

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    monicadanell 5 december 2008

    Hej anders nu har vi ätit saffran pastasås den var kanon god tyckte jag kommer att göra om den ganska snart tack för receptet kram / monica

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben