Saffransplättar med apelsinsås
Knapriga hasselnötter, söt apelsinsås och saffransgula plättar.. Mums!
De små pannkakorna och såsen kan göras i förväg och värmas vid servering.
För dig som gillar att flambera:
Vid servering, stänk lite konjak på de heta plättarna och tänd med en tändsticka. Akta så att du inte bränner dig.
Ingredienser
½ g saffran
1½ dl mjölk
1 dl vispgrädde
3/4 dl vetemjöl
2 ägg
½ tsk vaniljsocker
2 krm salt
Smör till stekning
Apelsinsås
2 apelsiner, skal + 2 dl pressad saft
½-1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk smör
½ dl hasselnötter, torrostade
Eventuellt 1 msk konjak
Servering
Apelsin
Vaniljglass
Citronmeliss
Instruktioner
- Värm ½ dl mjölk och rör ut saffranet. Tillsätt resten av mjölken samt grädden och sikta ner mjölet. Knäck i äggen och häll i vaniljsocker och salt. Vispa till en jämn smet.
- Apelsinsås:
Finriv skalet från den ena apelsinen. Värm försiktigt upp apelsinsaft, socker, vaniljsocker och smör i en kastrull. Dra av från värmen och tillsätt apelsinskal, finhackade hasselnötter och eventuellt konjak.
- Hetta upp en liten stekpanna. Stek plättarna i smör på medelvärme, men enbart på ena sidan.
- Vik ihop plättarna med filéad apelsin emellan. Servera med såsen och vaniljglass. Garnera med citronmeliss.
Liknande recept
Kommentarer (0)