Saffransplättar med hallongrädde

Söta, gyllengula plättar som toppas med en rosa hallongrädde. När plättarna steks doftar det jul i hela köket.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa socker
  • ½ g saffran
  • Hallongrädde
  • 3 dl grädde
  • 2 dl hallon, färska eller frysta och tinade
  • Socker efter smak
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop ägg, mjölk och mjöl till en klassisk pannkakssmet. Mortla salt, socker och saffran och blanda ner. Grädda i plättlagg med smör.
    2. Vispa grädden fluffig, vänd ner hallonen och smaka av med lite socker.
    3. Servera plättarna toppad med hallongrädden.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben