Saffransrisotto med rödbetsbiffar

Serverar: 4 portioner

Vegetariskt med Julsmak

Ingredienser

  • 500 g rödbetor
  • 2 msk ströbröd
  • ev 1 liten pressad vitlöksklyfta
  • 1 ägg
  • ½ tsk salt och malen svartpeppar
  • 2 msk smör
  • Saffransrisotto
  • 8 dl vatten
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 3 dl arborioris
  • 1 kuvert saffran, 0,5g
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 2 dl riven västerbottensost
  • Salt
  • Malen svartpeppar
  • Tillbehör
  • 100 g ruccolasallad
  • 2 dl créme fraiche vitlök
  • Instruktioner

    1. Koka rödbetorna tills de är mjuka. Skala rödbetorna och riv dem på den grova sidan av rivjärnet.
    2. Blanda med ströbröd, ev vitlök och ett uppvispat ägg. Salta och peppra.
    3. Forma till små biffar och stek dem i smör på låg värme tills de fått fin färg och är genomstekta.
    4. Saffransrisotto: Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Skala och finhacka löken. stek den mjuk i smör i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt riset och låt fräsa en liten stund tills det är genomskinligt och glansigt.
    5. Smula ner saffran och häll på vinet. Häll på lite buljong och låt koka in. Rör hela tiden med en träslev. Tillsätt buljongen lite i taget under omrörning och låt puttra in. Låt risotton koka i ca 20 minuter tills den är krämig och riset är mjukt med en liten kärna. Tillsätt osten och smaka av med salt och peppar.
    6. Servera risotton med rödbetsbiffarna, ruccolasallad samt en klick créme fraiche.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben