Saffransrisotto med skaldjursmix

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Snabbt och enkelt.

Ingredienser

  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl arborioris
  • ½ pkt saffran, 0,25 g
  • ½ dl vitt vin
  • 5 dl kokande grönsaksbuljong
  • 200 g fryst skaldjursmix
  • 75 g strimlade sockerärter
  • 2 msk riven parmesan ost
  • Instruktioner

    1. Fräs löken tills den är genomskinlig i hälften av oljan. Rör ner ris och saffran, fräs någon minut. Späd med vinet som får koka in. Späd med buljongen lite i taget och rör ofta i riset tills nästan all vätska absorberats. Fräs skaldjuren i resten av oljan och vänd ner ärterna mot slutet så att de blir varma. Rör ner osten i riset och blanda med skaldjuren.
    2. Servera med blandad sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    vannaost 4 oktober 2014

    Jätte gott! La till hemma skalade räkor innan servering. Kommer göra denna rätt igen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben