Saffransskorpor med hasselnötter

Serverar: 60 portioner

Tid: 40 minuter

Supergoda saffransskorpor med hasselnötter i!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 g saffran
  • 100 gram flytande margarin
  • 150 gram hasselnötter
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    Slå ugnen på 200 grader. Vispa ägg, strösocker och saffran poröst med en elvisp. Blanda i margarinet och därefter mjölet. Hacka nötterna och rör ner dom i degen. Ta fram en plåt och sätt på en bakplåtspapper. Ta lite mjöl på händerna och forma degen till 3 långa rader (lika långa som plåten) och platta dom sedan. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. Ta ut plåten och skär alla tre långa skorporna till 60 sneda bitar Flytta isär skorporna lite, fördela eventuellt ut dom på två plåtar. Låt dom stå i ugnen i ytterligare 5 min minuter och ta sedan ut dom och låt dom svalna ordentligt innan du serverar dom eller lägger dom i en förvaringsburk.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    55
    21
    4.8
    30 min
    30
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben