Saftig äppelkaka med kanel och lingon i liten långpanna

Serverar: 10 portioner

Dubbelsats till vanlig långpanna.

Ingredienser

  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2 dl råsocker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk kanel
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 stora äpplen ca 300 g
  • 1 1/2 dl lingon, färska eller frysta
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör ytterligare en stund.
    2. Blanda mjöl, kanel och bakpulver. Kärna ur och riv äpplena grovt. Låt skalet vara kvar.
    3. Blanda ner mjölblandningen och äppelrivet i smeten, liksom större delen av lingonen.
    4. Bre ut smeten i en väl smord och bröad liten långpanna/lasagneform. Strö resterande lingon ovanpå. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter eller tills kakan är genomgräddad.
    5. Innehåller gluten, mjölk och ägg. Ändra till mjölkfritt: byt ut smöret mot mjölkfritt margarin och använd mjölkfritt ströbröd eller riven kokos till formen

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben