Saftig köttfärslimpa

Serverar: 4 portioner

Roligt och gott med variation på köttfärslimpan. Prova att fylla limpan med andra godsaker som svamp, hackad skinka, örtkryddor...

Ingredienser

  • 400 g blandfärs
  • 4 msk ströbröd
  • 1 msk potatismjöl
  • 1½ dl mjölk
  • 1½ tsk salt
  • 1 ägg
  • 1½ krm svartpeppar, malen
  • ½ gul lök
  • Flytande margarin t ex milda
  • Fyllning
  • ½ förp crème bonjour färskost, naturell / vitlöksost
  • 2½ msk slotts original senap
  • 2 tsk herbes de provence
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200°c. Blanda ströbröd, potatismjöl och mjölk. Låt det svälla i minst 10 minuter.
    2. Blanda under tiden ihop ost, senap och herbes de provence till fyllningen.
    3. Blanda ner färs och salt i ströbrödsblandningen, knäck ner ägget, tillsätt sedan lök och peppar och blanda väl.
    4. Bred ut färsen på en vattensköljd skärbräd och platta ut den till en platta ca 20x30 cm.
    5. Fördela fyllningen i mitten och rulla ihop till en limpa. Lägg limpan i en ugnssäker form och pensla med flytande margarin.
    6. Grädda köttfärslimpan i mitten av ugnen ca 50 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    dforslund 6 augusti 2009

    Riktigt saftig och god köttfärslimpa, tack tack

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben