Saftig sallad

Serverar: 6 portioner

Tid: 20 minuter

En god "marinerad" sallad som även kan varieras och göras till pastasallad.

Ingredienser

  • 1 isbergssalladshuvud alternativt färdigskuren sallad av valfri sort
  • 2 tomater i klyftor
  • 1 gurka i tärningar
  • 2 dl salladsgrönsaker ( frusna)
  • 1 liten rödlök
  • 1 purjolök
  • 1 pkt knorrs salladskrydda ( eller något annat märke)
  • ½ dl olivolja
  • ½ dl vatten
  • 1 msk socker
  • 1/2 tsk salt
  • ******
  • För pastasallad - tillsätt 500 gram kokt pasta, tillsätt lite olja i vattnet, så klibbar den inte
  • Instruktioner

    1. Skär salladen i fina strimlor, skölj den. Hacka grönsakerna i valfria bitar blanda salladskrydda med olivolja och vatten, tillsätt sockret och saltet. Rör om. Häll det över salladen och blanda väl. Skall det bli pastasallad av det så rör i pastan också. Låt dra en halvtimme innan servering.
    2. Tips! Tillsätt oliver, fetaost eller annat till salladen. Salladen kan varieras i det oändliga. Det är "marinaden" som gör att den blir så saftig och god.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lyckas med julskinkan
    Julskinkan är en av de viktigaste attributen på julbordet för de al...

    Jordärtskockor
    Jordärtskockan är mycket dyrare än både potatis och kålrot. För ett...

    Lilla salladsskolan!
    Det finns numer en uppsjö av goda skott och sallader i kyldiskarna, äv...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben