Saftiga och fiberrika tekakor

Serverar: 20 portioner

Tid: 2 timmar

Perfekt för diabetiker. Gott och lättbakat.

Ingredienser

  • 6 dl mjölk
  • 3 dl havregryn
  • 100 g margarin
  • 50 g jäst
  • ½ msk strösocker
  • 2 tsk salt
  • 1 dl vetekli
  • c:a 11 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Låt havregrynen svälla i hälften av mjölken i detbunken i cirka en timme.
    2. Smält matfettet, häll i resten av mjölken i kastrullen och värm till fingervarmt.
    3. Rör ut jästen i degspadet. Häll blanddningen över havregrynen.
    4. Tillsätt salt, socker, vetekli och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig och låt den jäsa i 30 minuter.
    5. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den väl.
    6. Dela den i 20 bitar och rulla ut bitarna till bollar. Platta ut dem till kakor, drygt 10 cm i diameter. Nagga och lägg dem på en bakpappersklädd plåt att jäsa i ytterligare c:a 30 minuter.
    7. Grädda i mitten av ugnen i 225 graders värme i10-12 minuter.
    8. Låt dem kallna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    30
    34

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben