Sagolik fisk i ugn

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Superenkel och god vardagsrätt!

Ingredienser

  • 600 g torskfilé
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl fiskfond
  • 1 påse minimorötter
  • (eller några vanliga morötter)
  • Flingsalt
  • Citronpeppar
  • Smör
  • Tillbehör
  • Potatis
  • Instruktioner

    1. Skala och koka potatisen.
    2. Smöra en ugnssäker form och lägg i torskfilén som är halvt upptinad. Krydda rikligt med flingsalt och citronpeppar. Lägg minimorötterna i formen eller skär strimlor av vanliga morötter och lägg i. Häll över nästan all matlagningsgrädde och ringla till sist över fiskfonden över alltihop.
    3. In i ugnen på 195 grader varmluftsugn, 225 grader vanlig ugn i 20-25 minuter. Häll över den sista grädden när det är 5 minuter kvar av tillagningstiden.
    4. Servera med kokt potatis och färska tomater.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3
    4.3
    1 h
    2-3
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben