Sagolik lingonpaj

Serverar: 10 portioner

Söt, syrlig och ljuvligt god är denna lingonpaj med mandelmaräng.

Ingredienser

  • Mördeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1¼ dl florsocker
  • 125 g smör
  • 1 ägg
  • Mandelmaräng
  • 5 äggvitor, ca 2 dl
  • 2½ dl socker
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 msk mandellikör eller 4-5 droppar bittermandelarom
  • 5 dl lingon
  • Garnering
  • Lingon
  • Instruktioner

    1. Lägg mjöl, bakpulver, socker och smör i bitar i skålen till en matberedare med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt ägget och kör tills en smidig degboll bildas.
    2. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Plasta och låt stå kallt i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter.
    3. Vispa äggvitor och socker till en blank och seg maräng i en ren skål. Vänd ner mandelmjöl, likör och lingon. Häll i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
    4. Garnera pajen med lingon vid servering.

    Liknande recept

    4
    1 h
    10-14
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben