Sagolik schwarzwaldtårta

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme

Enkel och alldelas oemotstånglig . Hasselnötter, hallon och mörk choklad- en ljuvlig mix av godsaker.

Ingredienser

  • Botten
  • 150 g malda hasselnötter
  • 2 ½ dl florsocker
  • 4 äggvitor
  • Fyllning
  • 150 g mörk choklad
  • 6 dl vispgrädde
  • 1-2 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • 125 g mörk choklad
  • ½ l hallon
  • Kakao
  • Instruktioner

    1. Markera 3 bottnar, ca 23 cm i diameter på bakplåtspapper.
    2. Blanda nötter med siktat florsocker. Vispa äggvitorna till hårt skum i en absolut ren skål utan inslag av äggula. .Vänd ner ca hälften av nötblandningen, tillsätt resterande med stora tag tills allt blir blandat. Fördela smeten och bred ut den i cirklar på bakplåtspapper. Baka bottnarna i mitten av ugnen i 10-12 minuter på 175 grader. Vänd bottnarna upp och ner på bakplåtspapper och dra försiktigt bort papperna de gräddats på.
    3. Smält chokladen till fyllningen och bred på bottnarna, låt stelna. Lägg ihop tårtan med vispad grädde, ev smaksatt med ev. vaniljsocker. Strö ev ut lite hallon mellan bottnarna. Bred grädde överst också. Smält choklad till garnering och bred ut på ett bakplåtspapper.Låt stelna och sporra ut rutor som läggs på tårtan. Stick in några mellan bottnarna. Strö hallon över tårtan. Sikta över kakao.
    4. Tips! Köp Noblesse mörka chokladplattor i stället för att göra egna chokladrutor

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben