Salamibröd med ost och oregano

Serverar: 20-24 portioner

Matigt bröd med en fyllning som kan varieras i det oändliga. Ett smaksatt bröd är både gott och praktisk att servera.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten, fingervarmt
  • 1 tsk salt
  • 2 msk rapsolja
  • 6-8 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • Ca 100 g salami i skivor
  • 1-2 dl ost, riven
  • Oregano, torkad eller färsk
  • Garnering
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vattnet. Blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och mjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
    2. Kavla ut degen till en rektangel, ca 1 cm tjock, på ett mjölat bakbord. Lägg ut salamiskivor på degen, strö över riven ost och oregano.
    3. Rulla ihop degen från långsidan till en rulle. Skär den i skivor, 1½-2 cm tjocka. Lägg skivorna i en fylld cirkel med ca ½ cm mellanrum på en plåt med bakplåtspapper. Strö över flingsalt. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
    4. Sätt ugnen på 200 grader.
    5. Grädda bröden längst ner i ugnen i 15-20 minuter eller tills de fått lagom med färg. Låt bröden svalna under en bakduk på plåten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben